You are currently viewing Promitto AS leverer 55.000 meter LED-belysning til E4 Förbifart Stockholm

Promitto AS leverer 55.000 meter LED-belysning til E4 Förbifart Stockholm

Promitto Group AS, i samarbeid med Bravida Sverige, er stolt over å kunngjøre sin deltakelse i E4 Förbifart Stockholm-prosjektet ved å levere 55.000 meter LED-belysning.

Det svenske Trafikverket bygger en ny del av E4-veien vest for Stockholm, kjent som Bypass Stockholm. Denne nye 21 kilometer lange strekningen inkluderer omfattende tunnelavsnitt som passerer gjennom bymiljøet og forbinder Stockholm fra nord til sør.

For å ivareta viktige miljø- og kulturverdier er omtrent 18 av veiens 21 kilometer lagt i tunnel, noe som gjør E4 Förbifart Stockholm til en av verdens lengste motorveitunneler. Med de tekniske systemene som implementeres i E4 Förbifart Stockholm, vil mengden teknisk utstyr i Stockholms veianlegg dobles.

E4 Bypass Stockholm består av 21 kilometer med tunneler, inkludert to parallelle servicetunneler, ramper og tverrtunneler.

Prosjektet har et totalbudsjett på 41,7 milliarder svenske kroner (2021-prisnivå), ifølge Nasjonal plan for transportinfrastrukturen for perioden 2022-2033, med planlagt ferdigstillelse innen 2030.

55.000 meter LED-striper

I samarbeid med Bravida Sverige leverer Promitto Group AS 55.000 meter LED-belysning til servicetunnelene. Bravida har fått oppdraget med å utføre alle installasjoner knyttet til underentreprisene FSE 902 Elforsyning, lys, VVS og FSE 905 VA og fast brannslokking – inkludert planlegging, konstruksjon, produksjon, levering, installasjon, testing, vedlikehold og igangkjøring.

Tunnelanlegget er delt inn i 33 driftsområder som krever ulike former for belysning, med en samlet utstrekning på omtrent 55.000 meter tunnelrør. Innenfor disse områdene er det en parallell ledningskulvert og et omfattende system av rømningsveier hvor belysning skal installeres. Den valgte løsningen er et belysningssystem skreddersydd for Trafikverkets behov.

Promitto leverer 55.000 meter belysning, bestående av både LED-striper og lyskastere. Strømskap vil bli plassert omtrent hver 150 meter i tunnelene. Promitto leverer en komplett løsning med LED-striper koblet sammen i 3×50 meters segmenter, i tillegg til HighLite lyskastere for skapområdene. Alt blir drevet av én strømtilførsel. Dette gir betydelig enklere installasjonsarbeid og store kostnadsbesparelser.

Lyskastere til E4 Förbifart Stockholm

Spesialproduksjon

Den valgte belysningsløsningen er spesialprodusert av Promitto for dette prosjektet i samarbeid med Bravida Sverige og Trafikverket i Sverige. Dette viser vår forpliktelse til å levere høykvalitets, skreddersydde belysningsløsninger som imøtekommer de unike behovene til store infrastrukturprosjekter.

Vi er stolte over å bidra til suksessen til E4 Förbifart Stockholm-prosjektet og ser frem til å fortsette samarbeidet med bransjepartnere for å drive innovasjon og forbedre sikkerheten og effektiviteten i store prosjekter.

Hvis du finner prosjektet interessant, og vil vite mer, kontakt oss veldig gjerne, så tar vi en prat.

Du når oss på e-post: post@promitto.no, eller på telefon: +4767411190

LED-striper til E4 Förbifart Stockholm